Sport jako prvek psychorelaxace se zaměřením na handicapované v Olomouckém kraji - Konečná, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zabývá vymezením pojmu sport, psychorelaxace a charakteristikou osobnosti handicapovaných. Následně představuje organizace pro handicapované v Olomouckém kraji. Seznamuje se sportem paravoltiž a s psychobaletem. Popisuje průběh tréninků a závodů paravoltiže a představuje celovečerní představení psychobaletu "Duše v pohybu".
Sport as an Element of Psychorelaxation with Specialization in the Handicapped in the Olomouc Region.
Keywords: sport; psychorelaxace; handicap; paravoltiž; psychobalet; postižení lidé; terapie; sport; psychorelaxation; handicap; paravoltiž; psychoballet