Kapitálová struktura a její determinanty - Kladivová, Alena (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato diplomová práce s názvem Kapitálová struktura a její determinanty se zabývá problematikou skladby podnikového kapitálu a případných vztahů mezi kapitálem a jeho determinantami. Pomocí analýzy poměrovými ukazateli a vybraných statistických metod zjišťuje, zda vazby mezi kapitálovou strukturou a jejími determinantami reálně existují.
Capital structure and its determinants
Keywords: kapitálová struktura; determinanty kapitálové struktury; kompromisní teorie; teorie hierarchie; celková zadluženost; dlouhodobá zadluženost.; capital structure; determinants of the capital structure; trade-off theory; pecking order theory; debt ratio; long term debt