Posouzení parametrů technických specifikací pro interoperabilitu týkajících se přístupnosti železničního systému Unie pro osoby se zdravotním postižením a osoby s omezenou schopností pohybu a orientace na vybrané železniční stanici - Nešetřil, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce se zabývá posouzením bezbariérového prostředí na železničních stanicích ve vztahu k požadavkům, které vyplývají z nařízení Komise (EU) o technických specifikacích pro interoperabilitu týkajících se přístupnosti železničního systému Unie pro osoby se zdravotním postižením a osoby s omezenou schopností pohybu a orientace.
Examination of parameters of specifications for interoperability relating to accessibility of the Union's rail system for persons with disabilities and persons with reduced mobility for the chosen railway station
Keywords: interoperabilita; OOSPO; Evropská unie; železnice; interoperability; PRM; European union; railway