Analýza platebních systémů v ČR a ve vybrané zemi EU - Matznerová, Romana (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem bakalářské práce je analyzovat platební systémy v České republice s vybranou zemí EU. První část se věnuje obecnému vymezení bankovních systémů, platebního styku a platebních systémů. Druhá část analyzuje platební systémy v České republice a Slovenské republice. Poslední část se zabývá komparací vybraných systémů a jejich rozdílů.
Analysis of payment systems in the Czech Republic and in selected EU countries
Keywords: Bankovní systém; platební systém; CERTIS; SIPS; TARGET2; Banking system; payment system