Modelování dosažitelných úspor primární energie při využití odpadního tepla při výrobě elektrické energie v České republice - Procházková, Jana (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zaměřuje na charakteristiku obnovitelných a neobnovitelných zdrojů. Zabývá se modelováním jednoduché lineární regrese. Na závěr jsou vypočítány úspory vybraných obnovitelných a neobnovitelných zdrojů v ČR.
Modeling of primary energy savings achievable by using waste heat to produce electricity in the Czech Republic
Keywords: obnovitelné zdroje; neobnovitelné zdroje; regresní modely; renewable; non-renewable sources; regression models