Optimalizační modely řízení zásob v podniku - Pilná, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce je věnována modelům řízení zásob využívaných ve vybraném podniku a posouzení možnosti optimalizace zásob na základě jejich diferenciace. Zvolená optimalizace je aplikována na vybraných příkladech. Na těchto příkladech je vyčíslena očekávaná úspora v nákladech. Zároveň je popsán pozitivní dopad optimalizace na ukazatele související se zásobami. Na základě provedených analýz jsou definována doporučení, která by měla vést ke zvýšení výkonnosti podniku.
Optimization models of inventory management in the company
Keywords: řízení zásob; náklady; diferenciace zásob; modely řízení zásob; optimalizace; inventory management; costs; classification of inventories; models of inventory management; optimization