Příprava kapitoly učebního textu „Základy biochemie“ pro předmět chemie na gymnáziích - Handl, Jiří (Univerzita Pardubice, 2018)
Závěrečná práce je uceleným pracovním materiálem pro výuku kapitoly s názvem „Základy biochemie“, jeţ spadá do předmětu chemie na gymnáziích. Hlavní zpracovaná témata mají vymezen svůj klíčový cíl a cíle dílčí, dále uvedenu konkrétní práci s učivem a vytyčeny vědomosti a dovednosti, jeţ by měly být výstupem kaţdého z témat. Mezi základní dílčí cíle je zahrnuto doplnění takto připraveného materiálu o metody práce, aktivity studentů a v neposlední řadě také klíčové kompetence spojené s probíraným učivem. Závěrečná práce je svým obsahem zaměřena tak, aby v budoucnu mohla slouţit jako podkladový materiál pro výuku chemie na čtyřletých gymnáziích, a to například v rámci výuky kapitoly „Základy biochemie“, která je nedílnou součástí výuky chemie na středních školách.
Keywords: didaktika; učební text; chemie pro gymnázia; základy biochemie