Posouzení kvality webových stránek obcí z pohledu handicapovaného občana - Honz, Jiří (Univerzita Pardubice, 2013)
V naší společnosti žije velké množství handicapovaných občanů (nevidomí, slabozrací, sluchově postižení, tělesně postižení atd.) a je všeobecně přijímaným cílem jejich plné začlenění do normálního života. Vzhledem k tomu, že web je především vizuálním mediem, musí být pro handicapované (především zrakově) specificky upraven, aby jim byl přístupný. Cílem této práce je posouzení kvality vybraných webových stránek právě z hlediska jejich přístupnosti handicapovaným spoluobčanům.
Quality assessment of municipal websites from the perspective of handicapped citizen.
Keywords: přístupnost; handicapovaní uživatelé; bezbariérový přístup; webové stránky; použitelnost; accessibility; handicapped user; barrier-free access; web pages; usability