Předpovídání poptávky v maloobchodě s potravinami - Ostřanský, Filip (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se zabývá předpovídáním poptávky v maloobchodních prodejnách s potravinami. V práci je rozebrán význam předpovídání poptávky v maloobchodě, klasifikace a principy metod předpovídání včetně faktorů ovlivňujících volbu metody a faktory ovlivňující prodej a poptávané množství potravin v maloobchodě. V praktické části jsou shrnuty výsledky primárního výzkumu se zaměřením na využití metod, faktorů a informačních zdrojů při předpovídání poptávky ve vybraných maloobchodních prodejnách v České republice.
Demand forecasting in food retail
Keywords: Demand; demand forecasting; retail; forecasting methods