Organizace městské hromadné dopravy při uzavírce v Plzni - Petr, Martin (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce je zaměřena na uzavírky pozemních komunikací na území města Plzně. V práci jsou řešeny především uzavírky pozemních komunikací související se stavební činností. Úvod práce je proto věnován uzavírkám pozemních komunikací, využívanému dopravnímu značení a právním předpisům a technickým podmínkám, které upravují uzavírky komunikací. Analýza samotná se zabývá vybraným úsekem pozemní komunikace, zhodnocením jejího stavu a linkovým vedením městské hromadné dopravy v tomto úseku. V návrhové části práce jsou uvedeny návrhy, které se zabývají tvorbou dopravně inženýrského opatření za účelem provedení částečné uzavírky vybrané pozemní komunikace a změnami v organizaci linek městské hromadné dopravy při uzavírce. Dále jsou to návrhy upravující pracovní směny řidičů a umístění dočasné zastávky.
Organisation of Urban Public Transport during Road Closure in Pilsen
Keywords: dopravně inženýrská opatření; městská hromadná doprava; Plzeňské městské dopravní podniky, a.s.; přeložení zastávky; uzavírka pozemní komunikace; temporary traffic management plan; urban public transport; Plzeňské městské dopravní podniky. a.s.; relocation of the public transport stop; road closure