Studium antibakteriálního účinku přípravků intimní hygieny - Ulvrová, Patricie (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce má za úkol popsat fyziologický ekosystém pochvy ženy, a následně popsat patologii poševního prostředí, tedy častých poruch s uvedením možnosti léčby. Teoretická část práce je věnována oblasti použití vybraných vaginálních výplachů a jejich složení. Praktická část obsahuje informace o laboratorním testování vybraných vaginálních výplachů na Streptococcus agalactiae, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Candida albicans, Pseudomonas aeruginosa. Účinnost intimních přípravků vaginálních výplachů je testována zřeďovací neutralizační metodou.
Study of antibacterial aktivity of intimate hygiene products
Keywords: přípravky intimní hygieny; vaginální výplachy; streptococcus agalactiae; staphylococcus aureus; escherichia coli; candida albicans; pseudomonas aeruginosa; preparations intimate hygiene; vaginal douches