Úprava průtahu silnice I/34 - ulice Hegerova v Poličce - Špinar, Šimon (Univerzita Pardubice, 2020)
Předmětem práce je popis stávajícího stavu průtahu silnice I/34 Hegerovy ulice v Poličce s následným vyhodnocením z bezpečnostního, dopravního a technického hlediska a vyhodnocením úprav pro bezbariérové užívání a pro pohyb nevidomých a slabozrakých. Práce spočívala v provedení průzkumů intenzity a kapacity dopravy, dopravy v klidu, nehodovosti, úprav pro bezbariérové užívání a pro pohyb nevidomých či slabozrakých a průzkumu technického stavu komunikace. Na základě provedené analýzy zadané lokality je navrženo nové řešení zabývající se převážně zvýšením bezpečnosti a kvalitou dopravy. Jedná se o úpravu části uličního prostoru, navržení nových křižovatek, přechodů pro chodce, ochranných pruhů pro cyklisty a lokálních úprav komunikace.
Modification of the road I/34 - Hegerova Street in Polička
Keywords: místní komunikace; Polička; průzkum; bezpečnost dopravy; úprava křižovatek; local roads; Polička; survey; transport safety; modification of intersections