Úloha radiologického asistenta při scintigrafii a SPECT/CT skeletu - Šolínová, Martina (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce, nazvaná Úloha radiologického asistenta při scintigrafii a SPECT/CT skeletu, popisuje jedno ze základních a často prováděných vyšetření na oddělení nukleární medicíny. Skládá se z teoretické a praktické části. Teoretická část obsahuje anatomii kostry, základní informace o nukleární medicíně, radiační ochraně, radiologickém asistentovi, přístrojích používaných v nukleární medicíně, patologii. Praktická část se zabývá popisem průběhu samotného vyšetření na oddělení nukleární medicíny.
Role of radiology assistant in bone scintigraphy and SPECT/CT
Keywords: skelety; radiologičtí asistenti; scintigrafie; hybridní přístroje SPECT/CT; scintilační kamery; skeletons; radiology assistants; scintigraphy; hybrid SPECT/CT systems; scintillation camera