Početní kontrola materiálu v perioperační péči - Neubergová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou početní kontroly zdravotnického materiálu v peroperačním období. Tato diplomová práce je teoreticko - výzkumného charakteru. Teoretická část se zabývá vzděláváním PA/VS pro perioperační péči, poskytováním perioperační péče, početní kontrolou v perioperační péči, stavebním a technickým uspořádáním operačního sálu a managementu rizik v perioperační péči. Stěžejní kapitolou této diplomové práce je kapitola Početní kontrola materiálu v perioperační péči. Průzkumné šetření bylo realizováno ve zdravotnických zařízeních vybraného regionu, kde byla pozornost soustředěna na správné dodržování početní kontroly veškerého zdravotnického materiálu před, během i po skončení operačního výkonu. Sběr dat byl proveden prostřednictvím zúčastněného pozorování a polostrukturovaných rozhovorů. Hlavním cílem bylo zjistit, zda jsou v jednotlivých zdravotnických zařízeních rozdíly při poskytování bezpečné perioperační péče v oblasti početní kontroly zdravotnického materiálu.
Count control of the material in perioperative care
Keywords: početní kontrola; bezpečnostní opatření; rizika; zapomenutý nástroj; prevence; numerical control; safety measures; risk; forgotten instrument; prevention