Podmínky využití heterogenních katalyzátorů při přípravě bionafty - Kocík, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2010)
Bionafty se vyrábí transesterifikací rostlinných olejů (nebo odpadních fritovacích olejů/tuků) s alkoholem. Předností heterogenních katalyzátorů je možnost využití v kontinuální výrobě bionafty, regenerovatelnost a znuvupoužitelnost katalyzátoru.
Conditions of heterogeneous catalysis for biodiesel production
Keywords: Bionafta; Transesterifikace; Heterogenní katalyzátor; Volné mastné kyseliny; Biodiesel; Transesterification; Heterogeneous catalyst; Free fatty acid