Hepatitida A a její výskyt v České republice - Ulmová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá hepatitidou A. Protože se jedná o onemocnění virového původu, první část je věnována obecné charakteristice virů, a hlavně viru hepatitidy A, jakožto původci. Dále se věnuji samotnému onemocnění a způsobům diagnostiky, léčby a prevence této choroby, která se v populaci objevuje od nepaměti. Vyskytuje se napříč celým světem a Česká republika není výjimkou. Další část se tedy zabývá porovnáváním počtů nakažených osob v různých zemích, čím je to zapříčiněno a jak tomu bylo dříve.
Hepatitis A and its occurrence in the Czech Republic
Keywords: hepatitida A; virus hepatitidy A; ikterus; ohniska nákazy; epidemie; cestování; hepatitis A; hepatitis A virus; jaundice; outbreaks; epidemic; traveling