Pardubický literární ţivot po roce 1989 v dějinách české literární kultury - Němec, David (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem diplomové práce je zmapování pardubické literární kultury od roku 1989 po současnost. Součástí zaměření jejího výzkumu jsou jednotliví prozaici a básníci, ale také nakladatelé, r?zná literární sdruţení, autorská čtení, literární časopisy či literární instituce. Výzkum nevychází jen z práce s prameny, nýbrţ i z metod orální historie.
The Literary Life of Pardubice after 1989 in the History of Czech Literary Culture
Keywords: současní spisovatelé; autoři; prozaici; básníci; autorská čtení; nakladatelství; literární časopisy; literární instituce; rozhovory; contemporary writers; authors; prose writers; poets; author readings; publishers; literary periodicals; literary institutions; interviews