Assessment of the credibility and efficiency of the market-based mechanisms adopted in the carbon market and its trends in the upcoming years - Costa Jordão, Ticiano (Univerzita Pardubice, 2006)
Příspěvek chce objasnit fungování flexibilních mechanizmů, které byly stanoveny Kjótským protokolem a stanovit trendy trhu s CO2 při intenzifikaci problému změn klimatu a úrovně nejistoty v projektech snižování emisí.
Keywords: Kjótský protokol; trh s CO2; pružné mechanismy; Mechanismus čistého rozvoje; obchodovatelné emise; emisní poukázky; Udržitelný rozvoj; společné zavedení; oxid uhličitý; skleníkové plyny; změny klimatu; Kyoto Protocol; Carbon Market; Flexibility Mechanisms; Clean Development Mechanism; Tradable emissions; emission allowances; Sustainable Development; Joint Implementation; carbon dioxide; greenhouse gases; climate change