Strategie marketingové komunikace malých a středních podniků Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu - Kerlesová, Vladislava (Univerzita Pardubice, 2012)
Předložená disertační práce řeší vybranou problematiku managementu malých a středních podniků, které působí v oblasti cestovního ruchu v Pardubickém kraji. Autorka se zabývá otázkou, zda prokazatelně nízká úroveň spotřeby služeb tohoto odvětví ekonomiky souvisí s marketingovou komunikací podniků, které v něm působí. Současně navrhuje strategii vedoucí ke zlepšení, ne jenom na úrovni podnikové. Disertační práce obsahuje podrobný popis výzkumné metody a její praktickou aplikaci. Empirická část uvádí výsledky analýzy marketingové komunikace strany poptávky a strany nabídky. Na základě vlastního výzkumu byla vypracována SWOT analýza, ze které vychází návrh Strategie marketingové komunikace malých a středních podniků Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu.
Marketing communication strategy of small and medium enterprises in tourism in the Pardubice Region
Keywords: management; marketingová komunikace; marketingový výzkum; cestovní ruch; Pardubický kraj; strategie; marketing communication; marketing research; tourism; Pardubice Region; strategy