Kalorimetrická studie anorganických solí 1. skupiny periodické tabulky - Kourková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce se zabývá kalorimetrickou studií šesti anorganických solí: síranu sodného, síranu draselného, hydrogen síranu draselného, fluoridu sodného , fluoridu cesného a fluoridu rubidného. Byly naměřeny hodnoty tepelných kapacit solí. Znalost teplotní závislosti tepelné kapacity slouží k určení dalších významných termodynamických veličin jako jsou změny entalpie a entropie.
calorimetric study of inorganic solids of 1st groupe of the periodic table
Keywords: anorganické soli; tepelná kapacita; entalpie; entropie; kalorimetrie