Lean management ve vybraném podniku - Šimáčková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zabývá problematikou Lean Managementu v podniku. Lean management je filosofií a přístupem, jehož cílem je eliminovat plýtvání a zvyšovat přidanou hodnotu všech procesů v rámci společnosti. Jeho využitím firmy dosahují optimalizace procesů a zvýšení jejich efektivnost. Aplikací nástrojů, společnost dosáhne větší spokojenosti zákazníka a lepší konkurenceschopnosti na trhu. Úvod je zaměřen na podstatné náležitosti Lean Managementu a vysvětlení základních nástrojů. V další části je provedena analýza na základě filosofie Leanu a implementace základních nástrojů. Závěrem je uvedeno shrnutí a návrhy řešení pro eliminaci plýtvání a zefektivnění procesů.
Lean management in chosen company
Keywords: analýza; lean management; výroba; lean nástroje; firemní kultura; týmová spolupráce; analysis of company; lean manegement; lean tools production; corporate culture; teamwork