Královny, milenky, čarodějky: Ženy a moc v moderní artušovské fantastice - Hábová, Dagmar (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce ukazuje rozdílné přístupy, jimiž Bradley, Cornwell a Woolley ve svých dílech zachycují středověká témata známá z nejrozšířenější formy legendy o králi Artušovi, zasazují je do reálných historických kulis a k tomu v díle vyjadřují svůj autorský záměr, mnohdy úzce spojený se současnou sociální a politickou situací.
Queens, Mistresses, Enchantresses: Women and Power in Modern Arthurian Literature
Keywords: Bradley, Marion Zimmer; Cornwell, Bernard; Woolley, Persia; ženy; král Artuš; raný středověk; women; king Arthur; early medieval