Postoj seniorů k homosexualitě - Zemánková Kašparová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce pojednává o postojích seniorů k homosexualitě. Teoretická část je zaměřena na popis homosexuality, její typy, příčiny, na postoje společnosti k homosexualitě a na pojem homofobie. Cílem práce je zjistit, jaké jsou postoje seniorů v sociálních a zdravotnických zařízeních k homosexualitě. Praktická část je provedena kvantitativním výzkumem, který byl zaměřen na seniory v sociálním nebo zdravotnickém zařízení. Vlastní výzkum je realizován dotazníkovou metodou.
The attitude of the seniors to homosexuality
Keywords: gayové; homosexualita; homofobie; lesby; postoje; senioři; sociální zařízení; zdravotnická zařízení; attitudes; gay; homosexuality; homophobia; lesba; seniors; social and medical facilities