Kvalita života pacientů s FreeStyle Libre senzorem - Zamastilová, Hana (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá onemocněním diabetes mellitus a kvalitou života pacientů s FreeStyle Libre senzorem. Teoretická část obsahuje kapitoly týkající se onemocnění diabetes mellitus, včetně jeho projevů, komplikací a léčby. Dále zahrnuje téma kvality života a moderní technologie selfmonitoringu, jako je například senzor FreeStyle Libre. Praktická část se zabývá analýzou a interpretací získaných výsledků průzkumu. Dotazníkové setření se skládalo celkem ze tří částí. Součástí dotazníku byl použit standardizovaný dotazník kvality života WHOQOL-BREF.
Patients quality of life with the FreeStyle Libre sensor
Keywords: diabetes mellitus; inzulín; glykémie; selfmonitoring; FreeStyle Libre senzor; dotazník WHOQOL-BREF; kvalita života; diabetes mellitus; insulin; glycemia; self-monitoring; FreeStyle Libre sensor; WHOQOL-BREF questionnaire; quality of life