Symbol stromu a jeho projevy v českém umění - Ehlová, Vendula (Univerzita Pardubice, 2012)
Předkládaná bakalářská práce se věnuje symbolu stromu a jeho projevům v českém umění. Hlavní zájem je směřován především na obecnou symboliku stromu, co znamená pro člověka a přírodu a následně pak na projevy tohoto symbolu v různých odvětvích umění, především v malířském, literárním, filmovém a divadelním. Nahlédnutím do těchto sfér si vytvoříme podrobnější pohled na celkový význam symbolu. Výsledkem by mělo být ucelení tohoto tématu, ale hlavně objektivní pohled čtenáře na symbol stromu a jeho roli v lidském chápání.
Symbol of Tree and his Displays in Czech Art
Keywords: symbol; strom; umění; život; význam; tree; art; life; meaning; symbol