Reforma státní služby - Kopecká, Miloslava (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce se zabývá problematikou státní služby a její právní úpravy. Obsahuje rozbor zákona o státní službě a zákona o zaměstnancích územních samosprávných celků. Pro porovnání práce stručně charakterizuje stav státní služby v některých evropských zemích. Popisuje také vývoj státní služby od r. 1914 až do současnosti a okrajově se věnuje i tématice etiky ve státní službě.
Civil service reform
Keywords: státní služba; zákon o státní službě; služební zákon; Státní správa; Územní samospráva; zaměstnanci; etika; etický kodex; veřejná správa