Vliv koalic politických stran na plnění volebního programu - Vlasáková, Alena (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem této práce je analyzovat, jak koalice politických stran, vytvářené během procesu přípravy vlády, ovlivňují naplnění volebního programu. Student se zaměří zejména na komparaci předvolebních slibů politiků v oblasti veřejných financí s reálnými výsledky, kterých bylo dosaženo.
The influence of coalitions of political parties on the implementation of the electoral program
Keywords: veřejná volba; většinové hlasování; byrokracie; politické strany; koalice; předvolební sliby; programové prohlášení; public election; majority voting; bureaucracy; political parties; coalitions; campaign promises; programmatic statements