Základní směry harmonizace v účetnictví - Brzáková, Denisa (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se zabývá harmonizací účetnictví, popisuje jeho tři základní směry, čímž jsou direktivy, US GAAP a IFRS. Dále jsou zde rozebrány jejich rozdíly a konvergence mezi US GAAP a IFRS. Závěr se věnuje predikci vývoje těchto směrů.
Basic typologies of accounting harmonization
Keywords: harmonization of accounting; history of harmonization; basic typologies; US GAAP; IFRS; accounting directives; accounting procedures; harmonizace účetnictví; historie harmonizace; základní směry; účetní direktivy; účetní postupy