Modernizace železniční stanice Holoubkov - Hrodek, Jan (Univerzita Pardubice, 2011)
Předmětem této bakalářské práce je modernizace železniční stanice Holoubkov, která je součástí III. tranzitního koridoru Praha - Cheb - Norimberk. Na tuto stanici je zpracovaná projektová dokumentace firmou SUDOP Praha a.s. Cílem této práce bylo navrhnout alternativní řešení k této variantě při současném zachování všech zásad modernizace. Hlavní nevýhodou, kterou jsem se snažil v této práci odstranit, je absence sudé skupiny kolejí.
Modernization of railway station Holoubkov
Keywords: železniční stanice; mimoúrovňová nástupiště; výhybky; kolejnice UIC60; betonový pražec B91S/1; bezbariérové přístupy; Holoubkov; railway station; side platforms; switch; rail system UIC60; concrete sleeper B91S/1; accessibility