Opravné položky z pohledu účetnictví a daně z příjmů - Vocelková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce je věnována Opravným položkám z pohledu účetnictví a daně z příjmů. Je zaměřena na komparaci účetních a zákonných opravných položek, především popis tvorby, používání a rušení opravných položek. Teoretická část se zabývá popisem tvorby a zúčtování opravných položek. V praktické části uvádím na konkrétních příkladech ukázky tvorby a rušení opravných položek, jejich dopad na výsledek hospodaření a na daň z příjmů.
Item rectifying, accounting and tax view
Keywords: opravné položky; inventarizace; účetnictví; dočasné snížení; zásada opatrnosti; věrné a poctivé zobrazení; item rectifying; stocktaking; accounting; temporary decrease; principle of precaution; authentic and faithful notation