Výuka chemie ve spojených třídách na malé ZŠ v Kunvaldě, začínající učitel - Kreisingerová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2023)
Závěrečná práce doplňujícího pedagogického studia je zaměřena na výuku chemie na druhém stupni základních škol pro začínající učitele. První část se věnuje základní vesnické škole v Kunvaldě, jejímu okolí a dále cílům kladeným v předmětu chemie z hlediska historie a současné době. Ve druhé části se práce zabývá výukou chemie v samostatných třídách, ale i ve spojených ročnících. Také se v práci řeší otázka motivace a inovace se samotnými žáky a různé inovativní metody výuky, překonání vlastních nejistot.
Teaching chemistry in combined grades at a small elementary school in Kunvald, beginning teacher
Keywords: výuka; chemie; základní škola; metody; žáci; učitel; teaching; chemistry; elementary school; methods; pupils; teacher