Syndrom vyhoření u zdravotnických pracovníků v dlouhodobé péči - Málková, Jana (Univerzita Pardubice, 2017)
Název bakalářské práce je Syndrom vyhoření u zdravotnických pracovníků v dlouhodobé péči. Práce se skládá z teoretické a výzkumné části. V teoretické části je popisována problematika syndromu vyhoření. Zabývá se rizikovými faktory, které mají vliv na vznik vyhoření, fázemi vývoje, projevy, diagnostikou, léčbou a prevencí. Dále je popisován pojem stres, který s danou problematikou úzce souvisí. Okrajově je zmíněna dlouhodobá péče. Výzkumná část uvádí výsledky výzkumu o zjištění stupně výskytu syndromu vyhoření u zdravotnických pracovníků, kteří pracují na oddělení následné péče a rehabilitace a v domovech pro seniory. Obsažena jsou také zjištění, do jaké míry jsou zdravotníci informováni o problematice vyhoření a jak předcházejí syndromu vyhoření v osobním a pracovním životě. Výzkum byl prováděn formou dotazníků, které byly anonymní.
Burnout syndrome among health workers in long-term care
Keywords: dlouhodobá péče; prevence; rizikové faktory; stres; syndrom vyhoření; long-term care; prevention; risk factors; stress; burnout syndrome