Hodnocení kvality života u pacientů s karcinomem hrtanu - Benešová, Iva (Univerzita Pardubice, 2019)
Závěrečná práce "Hodnocení kvality života u pacientů s karcinomem hrtanu" je teoreticko-výzkumná práce. Zabývá se dopady onemocnění a léčby na život pacientů s karcinomem hrtanu bez totální laryngektomie. Zaměřuje se na subjektivní hodnocení hlasu, polykání a kvalitu života pomocí standardizovaných dotazníků a zjišťuje vnímání hlasových funkcí pomocí objektivních metod.
The Quality of Life of Laryngeal Cancer Patients
Keywords: hlasové funkce; karcinom hrtanu; kvalita života; polykání; voice functions; laryngeal cancer; quality of life; swallowing