Udržitelná přeprava zásilek v prostředí e-commerce - Pecka, Jiří (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce se zabývá nabídkou udržitelné přepravy zásilek v prostředí e-commerce. V první kapitole je teoreticky vymezena řešená problematika, jež zahrnuje přehled dopravních technologií s nízkými negativními environmentálními dopady a definici a zmapování e-commerce v České republice. V rámci druhé kapitoly je provedena analýza současného stavu řešené problematiky, která obsahuje analýzu konkurence a jejích nabízených služeb, identifikaci bariér vstupu do tohoto odvětví a marketingový výzkum trhu, který je proveden s využitím dotazníkového šetření a jehož smyslem je odhadnout poptávku po této službě. Dále je druhá kapitola věnována možnostem financování začínajících dopravních společností. Ve třetí kapitole je navržena nabídka udržitelné přepravy zásilek v prostředí e-commerce, na základě výsledků analytické kapitoly diplomové práce, která je ve čtvrté kapitole zhodnocena.
Sustainable parcel delivery in the e-commerce environment
Keywords: udržitelná přeprava; e-commerce; životní prostředí; city logistika; last mile delivery; sustainable transport; e-commerce; environment; city logistics; last mile delivery