Syndrom vyhoření u pracovníků v dlouhodobé péči (prevence, možnosti ze strany zaměstnavatele) - Morávková, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2013)
Název bakalářské práce je Syndrom vyhoření u pracovníků v dlouhodobé péči (prevence, možnosti ze strany zaměstnavatele). Práce má teoretickou a praktickou část. Teoretická část se převážně věnuje problematice syndromu vyhoření a to rizikovým faktorům, příznakům, fázím vývoje, diagnostice, léčbě a prevenci. Okrajově je zde popsán systém dlouhodobé péče, pojem supervize a metody duševní hygieny. Pro výzkumnou část byla data shromážděna pomocí standardizovaného dotazníku MBI a dotazníku vlastní tvorby v Domovech pro seniory a Nemocnici následné péče. Jedna z výzkumných otázek byla ověřována pomocí rozhovoru s řediteli institucí. Nasbíraná data jsou vyhodnocena a prezentována v praktické části práce.
Burnout syndrome among workers in long-term care (prevention, possibilities of the employer)
Keywords: syndrom vyhoření; vyčerpání; dlouhodobá péče; supervize; duševní hygiena; burnout syndrome; exhaustion; long-term care; supervision; mental hygiene