Dopravní infrastruktura Pardubického kraje ve vztahu k cestovnímu ruchu - Valenta, Milan (Univerzita Pardubice, 2006)
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením dopravní infrastruktury Pardubického kraje z hlediska cestovního ruchu. V dnešní době se význam dopravní infrastruktury neustále zvyšuje. Se vzrůstajícími požadavky na dopravní proces se také zvyšují požadavky na dopravní infrastrukturu. V bakalářské práci je provedena analýza současného stavu jednotlivých druhů dopravy v rámci Pardubického kraje a zároveň je v práci vybráno několik turisticky atraktivních lokalit, na kterých je detailně popsán problém dopravní infrastruktury a jeho řešení ke zlepšení dopravní situace v kraji.
Transportation infrastructure of the Pardubice region in relation to tourism
Keywords: dopravní infrastruktura; Pardubický kraj; Cestovní ruch