Specifika vzdělávání tělesně postižených na středoškolské úrovni - Žalud, Michal (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zaměřuje na různá tělesná postižení, rozebírá možnost vzdělání u hendikepovaných lidí s přihlédnutím k jejich možnostem začleněním od pracovního a společenského života v rámci společnosti zdravých lidí. Práce se zaměřuje především na středoškolské vzdělání hendikepovaných žáků. V práci je popsán systém výuky na Obchodní akademii Olgy Havlové Janské Lázně.
Specifics of training the disabled at the secondary level
Keywords: hendikepovaný žáci; vzdělávání; střední školy; handicapped students; education; high school