Program "Stop kouření" u vojáků z povolání - Brezováková, Dita (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce je věnována problematice kouření cigaret u vojáků z povolání v Armádě České republiky. Práce je rozdělena na část teoretickou a část výzkumnou. V teoretické části jsou uvedeny informace o tabáku, důsledcích kouření, výživě kuřáků a BMI, statistická data výskytu kuřáků v České republice a v Armádě České republiky, diagnostika a léčba závislosti na tabáku. Výzkumná část je zaměřena na vojáky z povolání, kteří se dobrovolně přihlásili a úspěšně absolvovali program "Stop kouření". Výzkum sleduje a analyzuje úspěšnost programu po jeho ukončení.
Program "Stop smoking" for soldiers
Keywords: tabák; kouření; zdraví; závislost; tabacco; smoking; health; dependence