Optimalizace traťového úseku Praha Smíchov Spol. n. - Hostivice - Gahai, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zaměřuje na kdysi velmi významnou trať Praha Smíchov Společné nádraží - Hostivice, známou pod názvem pražský Semmering, která je v současné době ve velkém provozním útlumu a špatném technickém stavu. Cílem práce je návrh modernizace této tratě ke zvýšení její provozní propustnosti zavedením dálkového řízení a optimalizace provozu.
Optimalization of railway track Prague Smichov Spol. station - Hostivice
Keywords: railway transport; modernization; long-distance track control; operational permeability; železniční doprava; modernizace; dálkové řízení; provozní propustnost