Nápisy okresu Kolín - Kutil, Jiří (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je zaměřena na vytvoření soupisu epigrafických památek kolínského okresu. Katalogizovány a popsány jsou ty epigrafické památky, které spadají dobou svého vzniku do doby před rokem 1850. V katalogu jsou zařazeny, i dnes již nedochované nápisové památky, pokud se o nich zachovaly nějaké zmínky v archivních pramenech nebo v tištěné literatuře.
Epigraphic Monuments of the Kolín Region
Keywords: epigrafika; písmo; sakrální památky; profánní památky; heraldika; sochy; epigraphy; calligraphy; sacral monuments; profane monuments; heraldry; statue