Výzkum modifikovaných epoxidových pryskyřic - Myslikovjanová, Markéta (Univerzita Pardubice, 1996)
Cílem práce bylo připravit a charakterizovat epoxidové adukty na bázi epoxidových pryskyřic ChS Epoxy 520, ChS Epoxy 212 a DER 354. Jako modifikační složky byly použity dikarboxylové kyseliny. Modifikované nízkomolekulární pryskyřice byly použity pro vývoj kompozitního pojiva ke speciálnímu účelu se zvýšenou rázovou houževnatostí. S ohledem na zjištěné viskozitní charakteristiky byly vybrány některé z připravených nízkomolekulárních aduktů a naformulovány vysokosušinové epoxidové nátěrové hmoty. Modifikované vysokomolekulární pryskyřice byly využity pro vývoj vypalovacích nátěrových hmot.
Investigation on modified epoxy resins
Keywords: polymery; epoxidové pryskyřice; nátěrové hmoty; kompozitní pojivo