Vývoj sociální a zdravotní péče v Přelouči v dlouhém 19. století - Palmieri, Barbara (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá sociální a zdravotní péčí ve městě Přelouč v "dlouhém" 19. století. První část se věnuje obecným dějinám sociální a zdravotní péče do roku 1860 a následující část pokračuje do roku 1914. Třetí část obsahuje dějiny města Přelouč. Poslední dvě kapitoly se zaměřují na sociální a zdravotní péči v Přelouči.
The Development of Social and Health Care in the Long 19th Century in Přelouč
Keywords: sociální péče; zdravotnictví; Přelouč; zákony; chudinská péče; social care; health care; laws; poor care