Rituály a symbolika ve sportu - Beneš, Pavel (Univerzita Pardubice, 2006)
Tématem práce je zmapování a analýza rituálů, symbolů a oslavných gest ve světě sportu. Těžištěm práce je chronologický vývoj jednotlivých sportů od starověku až po současnost s přihlédnutím k úloze a výskytu rituálů, symbolů a gest v nejprestižnějších sportovních odvětvích.
Rituals and symbols in sport
Keywords: sport; rituály; symboly; gesta; Slováci