Racionalizace provozu trati Jaroměř - Trutnov - Macháček, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá racionalizací provozu na trati Jaroměř Trutnov. Jako racionalizační řešení navrhuji aplikaci nového zabezpečovacího zařízení ESA 44, redukci staničních kolejí, jejich další úpravy a rekonstrukci přejezdových zabezpečovacích zařízení v daném úseku. Realizace těchto opatření povede ke snížení počtu provozních zaměstnanců, zrychlení a zefektivnění dopravy a zejména ke zvýšení bezpečnosti železničního provozu a cestující veřejnosti.
The rationalization of running the railway track Jaroměř - Trutnov
Keywords: racionalizace; zabezpečovací zařízení; provozní intervaly; rationalization; signalling and security system; traffic period