Analýza finanční situace vybraného podniku - Homzová, Klára (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se věnuje rozboru finanční situace společnosti Velká Ves, a.s. zabývající se rostlinnou a živočišnou výrobou, za pomoci vybraných ukazatelů. V teoretické části jsou definovány základní pojmy, účetní výkazy a metody využívané při provádění finanční analýzy. V praktické části práce je provedena samotná finanční analýza společnosti za období let 2004 - 2011. Použity jsou metody horizontální a vertikální analýza rozvahy a výkazu zisku a ztráty a analýza poměrovými ukazateli likvidity, rentability, aktivity a zadluženosti s cílem navrhnout možná doporučení a opatření v oblasti finanční situace společnosti.
Analysis of the Financial Situation of the Selected Company
Keywords: finanční analýza; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; poměrové ukazatele; ukazatele rentability; likvidity; zadluženosti; aktivity; financial analysis; balance sheet; statement of profits and losses; financial indicators; profitability; liquidity; indebtedness; activity