Reflexe osobností Lecha Wałęsy a Václava Havla v autobiografiích, biografiích a memoárové literatuře - Ditrichová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2018)
Následující diplomová práce je komparací osobností Lecha Wałęsy a Václava Havla, důležitých mužů druhé poloviny 20. století, jež stály u zrodu nových demokratických států a staly se symbolem výhry nad komunistickým režimem. V práci je komparován obraz, jež o nich byl vytvořen v autobiografické, biografické tvorbě a memoárové literatuře. Práce zároveň předkládá přehled historických událostí v Polsku a Československu v době, ve které se vybrané osobnosti pohybovaly.
Reflecion of Personalities of Lech Wałęsa and Václav Havel in Autobiographies, Biographies and Memoir Literature
Keywords: dějiny 20. století; Wałęsa, Lech; Havel, Václav; Solidarita; období komunismu; history of 20th century; Wałęsa, Lech; Havel, Václav; Solidarita; communist era