Prohlubování společenské odpovědnosti ve stavebnictví - Kornfeldová, Martina (Univerzita Pardubice, 2012)
Podstatou společenské odpovědnosti firmy je dobrovolnost a zaměření se na veškeré oblasti, které podniky a organizace ovlivňují nebo jsou jimi ovlivněny, a to z dlouhodobého hlediska. Významnou skutečností také je, že přihlásit se k naplňování společenské odpovědnosti může jakýkoli podnik, organizace, orgány státní správy i samosprávy. Vzhledem k tomu, že stavebnictví jako významné odvětví národního hospodářství výrazně ovlivňuje příslušný region, byla problematika společenské odpovědnosti zkoumána u podniků hlavní stavební výroby. Pro posouzení plnění principů společenské odpovědnosti je vytvořen ukazatel Míra uplatňování CSR, který lze využít nejen v podnicích, ale v modifikované formě také v organizacích veřejné správy.
Deepening of corporate social responsibility in construction
Keywords: společenská odpovědnost; konkurenceschopnost; stavebnictví; veřejná správa; region; corporate social responsibility; competitiveness; construction; public administration