Syntéza a vlastnosti 2-(2-alkoxyfenyl)-1H-imidazolů - Šenauerová, Sylva (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce je zaměřena na syntézu a vlastnosti 2-(2-alkofxyenyl)-1H-imidazolů. Byly připraveny deriváty se substituenty třemi typově odlišnými oxidativními aromatizacemi a bylo provedeno porovnání použitých metod.
Synthesis and properties of 2-(2-alkoxyphenyl)-1H-imidazoles
Keywords: imidazoly; oxidace; dehydrogenace; koordinační sloučeniny