Problematika pooperační bolesti - Felcmanová, Petra (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce je zaměřená na problematiku bolesti v pooperačním období u pacientů po chirurgickém výkonu. Teoretická část práce popisuje aspekty pooperační bolesti, diagnostiku, farmakologickou a nefarmakologickou terapii a operační výkon. V praktické části jsem pomocí dotazníkového šetření zjišťovala intenzitu bolesti bezprostředně po výkonu a v následujících několika hodinách a celkovou spokojenost respondentů s tišením jejich bolesti.
Problematics of postoperative pain
Keywords: pooperační bolest; analgetika; hodnocení bolesti; léčba; spokojenost; intenzita bolesti; postoperative pain; analgesics; pain assessment; treatment; satisfaction; pain intensity