The depressivity in works of J. London and W. Styron - Talacková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka se v práci zabývá vlivem osobního života Jacka Londona a Williama Styrona na jejich tvorbu. Oba spisovatelé trpěli často depresemi a tato depresivita se odráží v některých z jejich děl. Autorka analyzuje jejich autobiografická díla "Martin Eden", "Démon alkohol", "Ráno na pobřeží" a "Viditelná temnota" a sleduje jakým způsobem byli ovlivněny tyto díla.
Depresivita v dílech J. Londona a w. Styrona
Keywords: London, Jack; Styron, William; američtí spisovatelé; americká literatura; DEPRESE; rozbor literárního díla